DE BESTE HAVENVAKSCHOOL TER WERELD

 

De foto’s zijn genummerd. Mocht er bij wie dan ook de behoefte bestaan een of meerdere plaatjes van een aanvullend onderschrift te voorzien, dan kan dat MET VERWIJZING NAAR DAT NUMMER, per mail aan ons worden opgegeven. Veel kijkplezier.


info@havenvakschool.com


PRIVE VERZAMELING DR. BACKX

1924 - 1933

De onderstaande foto-verzameling telt het complete prive foto-archief van Dr. Jan Backx, president directeur van het voormalige Thomsens Havenbedrijf. Het werd ons exclusief ter beschikking gesteld door nabestaanden van de heer Backx. De plaatjes zijn zeldzaam, nooit eerder gepubliceerd, en vooral uniek omdat de personen die erop zijn te zien het lagere en hogere kader van Thomsen uit die jaren betreft, en minder de havenarbeider. Heel veel bazen dus en kantoorpersoneel.

Elk onderschrift is dat van Jan Backx zelf, niet altijd even duidelijk, zo gaat dat met een persoonlijk album dat niet voor de buitenwereld was bedoeld, maar zeer waardevol omdat veel nabestaanden, jongere generaties dus, er mogelijk nog een grootvader of overgrootvader in herkennen die ook al in de haven heeft gewerkt. Daarnaast plakte Backx ook een aantal illustraties in van zijn haventerreinen, kantoren, gereedschappen of nieuwe machines uit die jaren. Kortom: een historisch waardevol album om van te genieten. Met dank aan zijn pleegzoon Gijs Pleyte.