DE BESTE HAVENVAKSCHOOL TER WERELD

Heel veel oud-leerlingen en ook docenten hebben elkaar nog wat te zeggen.

Misschien zoeken ze elkaar. Maar ook kunnen zij in deze site mogelijkheden zien om vriendschappen van vroeger te hernieuwen of ervaringen en hoogte-, en dieptepunten van toen nog eens uit te wisselen. Dat kan op deze plaats. Maak er gebruik van, want van de grote reünies die wij nu achter de rug hebben kan worden geleerd dat er een grote behoefte was aan oproepjes of gewone mededelingen van oud-HVS-ers.

 

Jullie kunnen je ook in lopende discussies mengen of laten weten of de reünies die nu gehouden zijn een meer traditioneel karakter moet krijgen (dus bijvoorbeeld elk jaar zoiets).


Deze pagina staat dus open voor alle oud-gedienden of betrokkenen bij de Havenvakschool van destijds. Je hoeft nergens lid van te zijn, het kost ook geen geld, slechts je participatie met geweldige herinneringen aan een Havenvakschool-verleden is voldoende.


Wil je de post van een ander jaar inzien, ga dan naar het slot van deze pagina voor een keuzemenu. LET OP: ALS JE WILT REAGEREN OP EEN VAN DE ONDERSTAANDE BERICHTJES,

VERMELD DAN ALTIJD HET NUMMER DAT ER BOVEN STAAT.

ANDERS WORDT HET EEN ZOOTJE EN VINDEN JIJ OF ANDEREN NOOIT MEER IETS TERUG.CONTACT / E-MAIL

 BEGINPAGINA


LAATSTE NIEUWS


COLUMNS


HET HVS-BEGIN


POST


ALLE HVS-NAMEN


HET HVS-EINDEDE GRONDLEGGERS


DE HELDEN


HENK AARSE


DR.J.PH.BACKX


BOB DEKKER


WALDI TELGT


BAAS VISSER


HANS VAN DER WIELE


WIL VAN ZUTPHENALLE FOTO’S


DE  VIDEO’S


DE REÜNIES


WAT WE MAAKTEN


WAT WE KREGEN


WAT ER GOED AAN WAS


ERVARINGEN


DE BETEKENIS


DE GESCHIEDENIS
IN- EN UITGAANDE POST

VOOR- EN VAN IEDEREEN DIE BETROKKENHEID HEEFT

MET DE HAVENVAKSCHOOLPOST 2009


De post die in 2009 onderling werd uitgewisseld bestond voornamelijk uit reacties op de eerste grote Havenvakschool-reünie van 12 september


Go
edendag Frits en naaste medewerkers, Ik wil jullie namens mijzelf en mijn vrouw hartelijk bedanken voor

de fantastische reüniedag die we hebben mogen mee maken jl zaterdag.

Het was zeker voor mij een onvergetelijke dag waar ik oud medeklasgenoten weer heb ontmoet, en ook oud medewerkers waar ik in het verleden mee gewerkt heb.

Daarnaast was de dag  fantastische georganiseerd (hier valt niets over te zeggen). Ik hoop in de toekomst op de hoogte te blijven van even eventuele  activiteiten en als dit in mijn vermogen ligt dit ook financieel  te kunnen ondersteunen. Met vriendelijke groet, J.Schoots

 

D
ank voor de leuke middag.

Frans en ik vonden het leuk om erbij te zijn.

groet,

Jan Kruis

 

Fr
its, Bedankt voor een onvergetelijk dag in mijn leven, ik had nooit meer verwacht de meeste van deze personen nog eens terug te zien.

Door jouw  doorzetten ok in samenwerking met je team wil ik jouw en je team bedanken voor alles, dat meen ik uit de grond van mijn gerepareerde hart.

Zo dat is gezegd.

Hier in Altea staat bijna alles weer op de rit, we zullen spoedig alles maar eens evalueren als ik niet hoef te spelen.

Groeten aan Annemiek en graag tot mails of tot ziens. Groeten Corrie en John Grootegoed (Evergreen)

 

Frits, Ook wij willen niet achter blijven met onze grote dank voor de bijzonder leuke dag en wat heb ik en zeker ook mijn echtgenote genoten van alles en iedereen.
Deze dag zullen wij niet vergeten, complimenten aan het gehele organisatie team. Teamwork, dat is wat wij geleerd hebben op de beste Havenvakschool ter wereld en door jullie zo treffend uitgevoerd.
hartelijke groeten, Fred en Marianne Huisman.

  


Geen enkel negatief puntje. Wat was het geweldig.

Zelfs als vrouw in deze mannenwereld heb ik mij fantastisch geamuseerd.

Een hoge hoed af voor de organisatie. Een dag om niet snel te vergeten. Het was het rijden vanuit Lemmer dubbel en dwars waard.

Hartelijk dank aan allemaal. Harry en Ted van Amerongen.

 

 
Hallo Frits, werkgroep en sponsors. Langs deze weg willen wij jullie hartelijk bedanken voor deze geweldige dag.

Dat het zo zou worden had ik me niet voorgesteld. Leuk om oude klasgenoten te zien na ca 50 jaar !

En wat me het meest verwonderde dat ik ECT ers tegen kwam waar ik zelf ca 37 jaar gewerkt hebt

vanaf september 1967 en dat ik niet wist dat die ook op de Havenvakschool hadden gezeten.

Een onvergetelijke dag !!!!!!! Groetjes Henk en Greet van Gils

 


Langs deze weg wil ik de organisatie van de Reünie hartelijk danken voor deze onvergetelijke dag.
Ik had het voor geen goud willen missen.
Groet en tot een volgende keer
Ton Bruin

  


Bedankt, ook van mijn vrouw,en anderen,voor het tot stand komen,van deze heugelijke dag, deze gebeurtenis, blijft altijd  in het geheugen.

En wat mij vooral opviel, iedereen had deze dag nog dezelfde teamgeest.

Bedank. Groetjes Kees Braber

  

Frits,
KLASSE!!!
Ouwetje 1953,
Willem Boogerd

 

 
Hallo, 

Mijn vrouw en ik hebben heel erg genoten van de reünie.

Alles was zeer goed georganiseerd 

We hadden het niet willen missen

Ook heb ik van mijn mede klasgenoten Piet van Neck en Ype Meijntjes gehoord dat ze het ontzettend naar hun zin hebben gehad.

Helaas maar twee klas genoten ontmoet, maar de  herinneringen waren er niet minder om.

In de bijlagen enkele foto's. Ik heb ook nog een filmpje op youtube gezet,invullen: HVS reünie 12-09-09.Vlagstrijken. 

Groetjes Corrie en Fred van der Waals

 


Beste Frits,


Allereerst wil ik je complimenteren met de uitstekend georganiseerde reünie van afgelopen zaterdag. Ik heb me prima geamuseerd met het weerzien met oud-klasgenoten en met het ophalen van verhalen uit een ver verleden. Voor geen goud had ik deze dag willen missen!
Ik kan mij echter niet onttrekken aan een dubbel gevoel, namelijk dat er met het beëindigen van deze reünie voor mij een einde is gekomen aan een periode van precies vijftig jaar. Bij het afscheid nemen aan het eind van de reünie moest ik denken aan een oud Frans gezegde: 'Partir, c'est mourir un peu', wat vrij vertaald betekent 'Weggaan is een beetje sterven'. Dat is precies wat ik voelde toen ik aan het eind van de dag van oude bekenden afscheid nam. Ik had en heb het daar nog steeds moeilijk mee. Maar wat ik al hierboven schreef: ik had het voor geen goud willen missen!
De hartelijke groeten van Anton de Jong.

 


Beste Frits, 

Uniek , uitmuntend !, for ever in het geheugen gegrift de door u zeer goed georganiseerde Reünie Havenvakschool

Hierbij doet Joop en Partner Ria van Berkel de organisatie een groot woord van hartelijkheid toe.

Wij kunnen het niet voorbij laten gaan om tenminste de grote Frits zeker te danken welke een zeer uitgebreid program

op het repertoire heeft verwezenlijkt om een ieder oude collega`s (onze jeugdjaren) en partners naar de zin te maken.

De genodigde gasten en alsmede sponsors en hoofdsponsors natuurlijk ook zeker niet te vergeten

Het kon niet mooier Frits,  

Groet, Joop en Ria van Berkel

  

Hier zijn een paar foto's van de geweldige reünie. Je begrijpt dat  ik, of eigenlijk ons groepje in ieder geval, hebben ontzettend genoten van deze middag. Ik ben er trots op dat mijn ontwerp van de vlag samen met een officiële trompetter gebruikt is als laatste handeling voor het afsluiten van de oude Havenvakschool. En ook dat ik het ontwerp bij iedereen terugzag op zijn of haar borst. Hopelijk komt er over een poosje weer/nog een vervolg van deze grandioze middag. Wat een feest. Hartelijk groet, Henny Hartog.

 


Beste Frits en lieve Annemiek, 

Dat was het dan, die 12e september. Allemachtig wat een dag. Je mag gerust weten dat ik dagen heb rondgelopen met de zenuwen. Valdispert doet dan wonderen. Maar het was de moeite waard!

Het begon al toen de chauffeur aanbelde, prompt op tijd. Een heel aardige man van 68 die luisterde naar de naam van Boudewijn Veltman. Paul had gezegd dat wij vervoerd moesten worden in een klassewagen en dat een vertrouwde chauffeur die klus moest klaren. Er moest allure van uitstralen. Nou, dat hebben we geweten. We reden in een peperdure VW Phaeton, 3 liter en een zesklepper. max. snelheid 240 kilometer en, als ik het goed heb begrepen, een wagen van 100.000 euro.

We hebben Boudewijn die in Breda woont, eerst een kop koffie aangeboden en daarna zijn we zoevend over ’s Heren wegen naar de HVS gegleden... Precies op tijd, want jij had eerder aangegeven dat we er om 10.45 uur moesten zijn. Dat kwam goed uit, want daardoor hebben we de kantine tot leven zien komen met de intocht van de gladiatoren. 

Ook Trudy kende vele mannen en eveneens verschillende vrouwen, dus hoefde zij zich niet te vervelen. Trouwens, dat heeft ze toch niet gedaan, want ook zij heeft tot in haar tenen genoten van de ontmoetingen met die oud-leerlingen. Het leek of de tijd had stilgestaan. We gingen min of meer door waar we zoveel jaren eerder waren gebleven.

 Voor ik het vergeet wil ik jou en je mede-commissieleden een dikke pluim geven voor de zo voortreffelijk verlopen dag. Wat dit aan kruim heeft gekost om alles strak en toch ontspannen te laten verlopen, weet alleen degene die op de hoogte is van het organiseren van dergelijke zaken. Het was in één woord af!!!

Je mag gerust weten dat Trudy enige malen op het punt heeft gestaan haar 'jank-tissues' te hanteren, zo ontroerend waren vaak de ontmoetingen met die knullen. De loftuitingen waren niet van de lucht. Dan realiseer je je pas wat je voor de leerlingen hebt betekend. Bedankjes hier, bedankjes daar. 'U hebt me gevormd en gebracht tot waar ik nu ben, we hebben genoten van de muzieklessen en van de avonturen van Odysseus, we zijn bij jullie thuis geweest omdat we ons IVIO-diploma moesten halen en u ons optimaal wilde

voorbereiden, u stelde vertrouwen in ons' en wat ik allemaal niet heb gehoord... Ik werd er verschillende malen beduusd van! En... ontroerd!

 En dan al die geschenken die we hebben gekregen! Dat begon al met die tas waarin dat fraaie boek over de STC zat, benevens een overdruk van een artikel van Stakenburg. Het verheugde me dat later ook Hietbrink aan boord bleek te zijn. Dan jouw interview met mij en het aanbieden van die fraaie schaal waarop geschreven stond dat ik benoemd was tot ere-docent van de HVS voor het leven. Ontroerend, net als jouw idee om een minuut stilte in acht te nemen voor de gestorven oud-docenten.

De catering was uitstekend verzorgd, iets te laat begonnen misschien, en Trudy heeft de purser gecomplimenteerd met zijn vakbekwame en beschaafde personeel. Uiteraard hebben we ook de kapitein bedankt voor zijn goede zorgen.

Heerlijk om die oude beelden te zien uit 1960. Ik, wij, hebben genoten van die oude opnamen. De kreten van herkenning! Ik constateerde dat ik ook toen al goed was te verstaan. Dat doet me altijd deugd, want met de dictie is het heden ten dage vaak nogal droevig gesteld.

Beste Frits, wat moet ik nog meer schrijven? Je zult aan boord al wel hebben gemerkt hoe ik dit feest heb ondergaan. En het idee om een oud-leerlingenclub op te richten en binnen afzienbare tijd een ontmoeting met iedereen te organiseren, spreekt me in hoge mate aan!

Jij en je mede-organisatoren zullen wel moe zijn geweest aan het eind van de dag. Ik hoop dat je je inmiddels wat hebt hersteld. Pas goed op je gezondheid. 

Hier vanuit Waalre een welgemeende groet voor jou en Annemiek van Trudy en mij,

Bob Dekker.

 


Het was erg gezellig  en goed geregeld. VEEL COLLEGA`S  gezien en gesproken.

Het was leuk maar te snel voorbij. 

Groeten van John Visser

 


Beste Frits, Hierbij wil ik iedereen bedanken die de reunie van zaterdag 12 september j.l. tot een geweldig succes gemaakt hebben. Geweldig, want na 46 jaar kwam ik zo in contact met oud-klasgenoten.  Verder was de bootreis met  " De Majesteit "'

een waar genoegen en voor een hapje en drankje werd voortreffelijk  gezorgd met muzikale omlijsting van Lee Towers

en Gerard Cox plus de medewerking van oud-leerlingen. De vaarroute was voor mij een leuke verassing, want nu had

ik het zicht vanaf de waterzijde op de verschillende kadeswaar de loodsen en kranen verdwenen waren, maar met een

geweldige huizenbouw.  Vol nostalgie heb ik alles bekeken waarbij de werkzaamheden uit vervlogen tijden weer helder in beeld kwamen.

Nogmaals bedankt voor deze onvergetelijke dag.

Groeten, Henk Schutten (1955/1960)

 


Beste organisatoren,

Mede namens mijn vrouw en mijzelf willen wij jullie heel hartelijk bedanken voor deze zeer geslaagde reünie.

Ik heb een groot aantal schoolgenoten ontmoet en oude herinneringen opgehaald maar helaas ben ik van verschillende mensen vergeten om hun e-mailadres te vragen is er een mogelijkheid om via deze site een oproep te doen om alsnog e-mailadressen en/of tel.nummers op te vragen, indien mogelijk dan zou ik zeer blij zijn.

Heren nogmaals bedankt en succes verder. Groetjes, Els en Rob Andeweg

 


Beste Frits, 

Hierbij wil ik je hartelijk bedanken voor deze uitstekende, soepel en goed georganiseerde reünie.

Het geheel heb ik als zeer relaxed ervaren.

Om over de goede verzorging en het entertainment maar te zwijgen.

Mede namens mijn partner nogmaals "BEDANKT". Jan de Kramer.

 


Mijne heren. Wat een subliem feest zaterdag. Ik en met mij al die anderen hebben er van genoten. Ik spreek dan ook mijn waardering uit voor al het werk van het organisatiecomité, inclusief Bob en Dick van wie ik geen e-mailadres heb. Iedereen die ik zaterdag gesproken heb en dat waren er veel (soms lang niet geziene ex-collega’s) deelde mijn mening. Als ik dus rapportcijfers uit zou moeten delen, kregen jullie van mij een 10+. 

Ik heb ook nog wat foto's gemaakt en als jullie daar, naast de ongetwijfeld schitterende foto's van Sjors prijs op stellen dan hoor ik dat graag. (er is trouwens al een drukke uitwisseling van foto's van de reünisten onderling op gang gekomen). Stuur mij in dat geval even een adres en dan stuur ik ze, op CD even op. Nogmaals lof en dank, want dit was een feest waar nog lang over nagepraat zal worden.

 m.vr.gr.

Niko Kok

secretaris Stichting Controleursgenootschap R.dam & Omstr.

 


H
allo Frits,
Hans en Elly Staat willen je heel hartelijk danken voor de geweldige reunie.

Het was fantastisch!

 


Hallo, De eerste zullen nooit de laatste zijn maar ik wil langs deze weg toch heel de organisatie  een veer (laad en losgerei desnoods)in hun spreekwoordelijke billetje steken voor de waanzinnige dag  die wij  en zeker iedereen die ik hoorde hebben mogen beleven ,

En degene die er niet waren zullen spijt hebben  van hetgeen ze hebben gemist. Niets te kort of te lang heeft het geduurd,

En als je spreekt van de beste school van de wereld klopt dat helemaal als je ziet hoe alles nog bij iedereen bekend is, zoals namen en kleine dingetjes die je op school mee hebt gemaakt tegenover de rest van de lagere school/ van werk en leven, is er van de Havenvakschool meer blijven hangen

Er waren wel wat dingen waar ik niet lang genoeg aan heb gedacht en dat was er zeker een waar ik niet lang genoeg mee heb gepraat die vertelde dat hij bij ons in de klas  heeft gezeten, een zekere Bezemer achteraf kan ik hem wel, en als ik het goed heb is dat degene die door Heezen door het raam is gekukeld aan de Maashaven, maar dat lag niet aan het feestcomité,

Ik heb ook niemand gehoord die het niet naar zijn zin had, maar als  die er wel zijn die  moet dan de  volgende maar niet meer mee gaan, ha ha.

Nogmaals hartstikke bedankt ook namens Kees van Herpen , en ik ga met trots het t-shirt van de havenvakschool dragen wat ik ook besteld heb. P S ik ben alleen dat boekje van Haventerminologie vergeten te kopen, is daar een adres van ???

Izaak huizinga

 


Nogmaals hartelijk dank voor dit geweldig feest, echt waar.....

Ik heb al foto’s naar je toe gezonden op het algemene mail adres,

 bij deze een serie waar zowel jij en andere op staan,

Groeten Joost Pieterse

  


Hallo, Ik wil jullie allemaal bedanken voor het werk wat jullie gedaan hebben om de havenvakschool reünie mogelijk te maken.

Ik had er naar uitgekeken en verwachte er eigenlijk best wel veel van, maar deze dag heeft  die verwachtingen overtroffen.

Van de aanwezigen waar ik  mee heb gesproken, heb ik ook alleen maar gehoord dat ze het geweldig vonden.

Het was een zeer geslaagde dag

Nogmaals bedankt. Vriendelijke groet, Hans van der Walle

 

Hallo organisatiecomité,

Als zoon van “baas Aarse” heb ik samen met mijn zus Hennie een geweldige dag gehad. Het was hartverwarmend te horen met hoeveel respect en emotie over mijn vader werd gesproken. Al die mensen die we hebben gesproken beschouwden hem als een bijna “heilige”. Wat hij natuurlijk niet was, wel was hij zoals Hennie reeds verwoordde zeer begaan met het wel en wee van de families wier zoon op de Havenvakschool zijn weg naar volwassenheid probeerde te vinden. Had je hem eenmaal aan je zijde dan ging hij voor je door het vuur ook wanneer anderen vonden dat het niet meer ging, dan bleef  “baas Aarse” tot het laatst toe je verdedigen. Ik spreek uit ervaring.

Al met al een zeer geslaagde dag die uitstekend was georganiseerd. Baas Aarse zou tevreden zijn geweest dat zijn jongens dit op voortreffelijke wijzen allemaal tot in de puntjes hebben verzorgd.

Koos Aarse, zoon van

  


Zeer geslaagde Reunie,

Wij willen jullie bedanken voor het organiseren van de prettige dag

Enorm genoten, leuk zoveel oudere van jarengeleden terug te zien.

Bert en Tonny Hensen

  


 Allereerst onze complimenten voor het organiseren van de grootse reünie afgelopen zaterdag, wat was het een feest en perfect verzorgd. Niet alleen onze complimenten voor jou maar ook voor de hele werkgroep.

Het was in een woord FANTASTISCH. 

Nu wil ik me graag aanmelden om lid te worden van de vereniging, ik kan alleen nog geen plaats gaan nemen in een soort werkgroep, daar ik het nog ontzettend druk heb, nog 1 1/2 jaar dan ben ik met de vut en dan zou ik in de gelegenheid zijn om me daar dan wel voor in te zetten. Ik hoor wel wat de kosten zijn van het lidmaatschap en wat er eventueel verder staat te gebeuren.

 Uiteraard zou ik ook graag in het bezit willen komen van de DVD van afgelopen zaterdag, maar hoe of dat gaat hoor of lees ik wel op de site.

Met vriendelijke groeten en hopelijk tot ziens,

Greta en Martin Serraarens

 

Ook mijn vrouw Mary en ik hebben genoten van deze onvergetelijke dag. Hard werken maar je krijgt er wel wat voor terug. Frits beterschap (klein griepje, red.) en voor diegene die nog even van de zon gaan genieten een prettige vakantie.

Hopelijk tot ziens. Bob / Mary   

  


Hallo Frits en de andere teamleden hier een berichtje van Leo en Jannie Floor uit Valthermond. 

De ontvangst was overweldigend en het wandelen door de school bracht weer heel veel herinneringen naar boven.

De vlag strijken deed me zeer, het is jammer dat ze weer naar de andere maasoever zijn gegaan. 

Op de plaats van de oude school hadden toch ook nieuwbouw kunnen doen.

Het varen door de havens, het optreden van de artiesten en het natje en het droogje aan boord was ook geweldig.

Ik vond het trouwens jammer dat er van mijn klas niet zoveel aanwezig waren, enkele waren al overleden en andere hadden ik denk de boot gemist, dat was dus wel jammer maar de volgende keer heb ik misschien wel meer geluk.

Het was voor ons een heel gezellige middag, allemaal bedankt. Leo en Jannie.

 

Langs deze weg wil ik jou en je team nogmaals danken voor de zeer geslaagde dag.

Met vriendelijke groeten,

 

Albert Neef.

 


Hal
lo Mannen, 

Het was een geweldige dag en overtrof mijn hoge verwachtingen.

Alles klopte en kwam heel goed georganiseerd over.

Ook namens de bandleden de complimenten en de dank voor de prettige samenwerking.

we houden contact, wij gaan nu eerst genieten van de zon in Portugal.

Garoet. Dick Coppens en ook van Ellen.

 


Geacht organiserend comité, Hartelijk dank voor de bijzonder goed georganiseerde, verzorgde en daardoor geslaagde reünie.

Het was voor mij een aangename verrassing dat de mensen die ik tussen 1958 en 1963 in de lessen handvaardigheid hout mocht onderrichten, zich mij als leraar nog herinnerden.

Eveneens verrassend dat ze me ondanks ontspannende gesprekken met "U" bleven aanspreken.

Overigens verbaasde ze zich erover dat het niet kenbaar was gemaakt dat ik als 82 jarige uit het "peleton"van Waldi Telgt ook aanwezig was. Ook het weerzien van de school, en "m'n" lokaal was een geweldige ervaring. Kortom een dag om in te lijsten.

Nogmaals dank en het ga jullie allen goed. Met vriendelijke groet Gerrit Leenders.Het was  een onvergetelijke dag en wij hebben er van genoten.
Ik heb geen bekende van de school ontmoet en dat kon ook haast niet want
namen welke ik mij nog kon herinneren stonden niet op de monsterrol.
De enigste mij bekend was de kapitein, Chris van Doorn welke een ex collega is van SMIT.
Zoals ik las dat alle leerlingen geslaagd waren is deze dag ook zeer geslaagd geweest.
Dus een dikke ZG zoals vroeger op het rapport werd vermeld. Ik zal hierna nog wat foto's sturen want ik kan er niet teveel tegelijk
verzenden. Groeten, Frans Caspers

 


Hallo.

Bij deze nog hartelijk dank wat jij en je mede organiserende mensen hebben gedaan, het was geweldig..

Zelf ik ook wat foto’s gemaakt veel plezier.

Hartelijke  Groeten Joost Pieterse

 


Hallo… uitgeslapen? Wij willen jou en de hele ploeg hartelijk bedanken voor de hartstikke fijne dag en voor al het werk dat jullie gedaan hebben.

Het was fantastisch, eigenlijk in hoofdletters{FANTASTISCH} Ronald en Lenie bram. En kan ik mij langs deze weg ook opgeven voor de nieuwe vereniging een fijne dag verder. Groetjes Ronald Bram.

 

Hai Frits en het hele team die deze onvergetelijke dag hebben georganiseerd.

Als ik al de emails lees dan valt er nog maar weinig aan toe tevoegen,wij hadden deze dag absoluut niet willen missen.

Bedankt voor deze dag.

Corrie en Dik den Haag.

 

Complimenten voor een zeer geslaagde dag. Koos en ik hebben er erg van genoten. Ik was heel verbaasd hoeveel van de mannen (en zelfs een paar dames) mij kenden! Heb me geen moment verveeld. Ok hartelijk dank aan het comité (hoe spel je dat in het Hollands?) voor het aandenken. Dat stellen we zeer op prijs, zeker gezien het feit dat het afscheidscadeau dat pa indertijd van de HVS heeft gekregen tijdens de laatste verhuizing is gesneuveld. Nogmaals hartelijk dank voor de uitnodiging, groetjes aan Annemiek (je hebt nog steeds goeie smaak!) en de rest van de organisatoren. Keep in touch! Hennie Aarse

 


Dank, dank en nog eens dank dat we in de gelegenheid zijn gesteld om de HAPPENING aan boord van de Majesteit mee te maken. Het was grandioos!

We hebben grote bewondering voor jou en de werkgroep. Petje af

Het was fijn om weer oude bekenden te zien en spreken.

Nogmaals bedankt.  Hartelijke groeten:  Herman en Elly Stuyvers.

 


Dag Frits, Een dag om niet te vergeten. Het begon inderdaad al met de taxirit. We zoefden over de weg. Eigenlijk durfde ik er op de terugweg niet meer in te gaan zitten, wetende dat ik 100.000 euro onder mijn k.... had.

Ik voelde me meteen al thuis en vind het heel emotioneel dat het gebouw tegen de vlakte gaat. Toen we de deur voor de laatste keer uitgingen, zei ik tegen Bob, 'hier loop je voor het laatst', 'schei maar uit', was zijn antwoord.

Er kwamen na niet al te lange tijd oud-leerlingen op Bob af met de woorden zoals Bob al schreef, 'u heeft me gevormd, u heeft me van klassieke muziek leren houden, u kon zo goed vertellen'. Ik wist niet dat je zo belangrijk kon zijn als onderwijzer/leraar voor kinderen, zei Bob achteraf. Ik heb beulen voorbij zien komen en ook kleine stevige opdondertjes.

Ik heb me altijd zo betrokken gevoeld bij de school, dat ik bang was dat ik het niet droog zou houden.

Ik zie nog die kleine opdondertjes van de 1e klas op toneel staan met kerstmis. Miezertjes waren het eigenlijk. Maar dan 4 jaar later kreeg Bob ze het toneel op, als beulen. Wat dacht je van 9 uur sport op school? Ja, hij kreeg zelfs zo'n knul zover dat hij met een triangel een kerstliedje begeleidde. Prachtig vond ik dat. Sommige dames, wier echtgenoten nu niet direct als partner fungeerden op dat moment, vonden dat ze beter niet mee hadden kunnen gaan. Hun plaats had beter gegeven kunnen worden aan mannen die er niet meer bijkonden. Dat vond ik wel sociaal. 

Volgens mij heeft hij nog niet iedereen gesproken. Want op de weg naar het vlagstrijken en bijvoorbeeld naar het interview moest hij door. Ook merkte Bob dat er wel leerlingen keken, maar niet durfden.

Eén leerling kwam het voor de 2e keer proberen met de gedachte, 'nou ga ik niet meer weg'. Hij ging er echt voor zitten met het idee, ik ga niet weg voor ik dit gezegd heb. Een soort bekentenis, die hij al jaren had willen doen. Het was echt plechtig. Toen kwamen de vorming, de muziek en Odysseus weer voorbij. Het werd haast weer tissue-werk. 

Het was heel gezellig op de boot en de fouragering perfect.

Genoten heb ik van de dag, maar ook van de goede organisatie. Ik heb ook de meisjes van Ben Hofs bedankt voor hun inzet.

De vlag was heel mooi. En de poloshirts waren heel verzorgd en zorgden voor de duidelijkheid wie er bij de organisatie hoorde.

Heel hartelijk bedankt voor de aandacht die Bob gekregen heeft en het bord met de ontroerende tekst.

Het prachtige boek over de school wordt, zoals je begrijpt, zeer gewaardeerd. 

Ben Hofs wil ik hartelijk bedanken voor het perfect organiseren van dit evenement, want dat was het!

Maar wat ik zeer attent vond dat hij het houdertje, waar het bord in gezet kon worden, nog speciaal heeft nagebracht.

Hoe denkt iemand die het zo druk heeft, daar nog aan! 

Maar Frits, jou wil ik natuurlijk als allerlaatste bedanken voor het opzetten, bedenken, uitwerken, stimuleren enz. van dit feest.

Heel veel groetjes aan Annemiek. Zij heeft, op zijn zachtst gezegd, wel gemerkt dat je ergens mee bezig was. xxxxxxx, Trudy Dekker.

 

Het is een beetje late reactie maar toch welgemeend.

Wij willen jullie heel hartelijk danken voor de fantastiche dag

Het was perfect georganiseerd en we hebben genoten.

met vriendelijke groeten van Arie en Wil Mastbergen

en tot ziens

 

Even de eerste indruk.

Ik heb pijn in mijn knieën maar ik had deze dag voor geen goud willen missen.

Het was een van die dagen dat alles liep zoals het moest lopen.

Zelfs mijn dochters en die van Bob van Brenkelen die veel werk hebben verricht hebben mij bedankt omdat zij dit mochten mee maken. Taxi bedrijf ook toppie. Alles klopte. Je hebt goed werk verricht en ik ben blij dat ik met je mocht werken.

Best regards,
Ben Hofs (lid werkgroep reünie)