DE BESTE HAVENVAKSCHOOL TER WERELD

 


IN- EN UITGAANDE POST

VOOR- EN VAN IEDEREEN DIE BETROKKENHEID HEEFT

MET DE HAVENVAKSCHOOL

Heel veel oud-leerlingen en ook docenten hebben elkaar nog wat te zeggen.

Misschien zoeken ze elkaar. Maar ook kunnen zij in deze site mogelijkheden zien om vriendschappen van vroeger te hernieuwen of ervaringen en hoogte-, en dieptepunten van toen nog eens uit te wisselen. Dat kan op deze plaats. Maak er gebruik van, want van de grote reünies die wij nu achter de rug hebben kan worden geleerd dat er een grote behoefte was aan oproepjes of gewone mededelingen van oud-HVS-ers.

 

Jullie kunnen je ook in lopende discussies mengen of laten weten of de reünies die nu gehouden zijn een meer traditioneel karakter moet krijgen (dus bijvoorbeeld elk jaar zoiets).


Deze pagina staat dus open voor alle oud-gedienden of betrokkenen bij de Havenvakschool van destijds. Je hoeft nergens lid van te zijn, het kost ook geen geld, slechts je participatie met geweldige herinneringen aan een Havenvakschool-verleden is voldoende.


Wil je de post van een ander jaar inzien, ga dan naar het slot van deze pagina voor een keuzemenu. LET OP: ALS JE WILT REAGEREN OP EEN VAN DE ONDERSTAANDE BERICHTJES,

VERMELD DAN ALTIJD HET NUMMER DAT ER BOVEN STAAT.

ANDERS WORDT HET EEN ZOOTJE EN VINDEN JIJ OF ANDEREN NOOIT MEER IETS TERUG.CONTACT / E-MAILPOST 2013

2013-16

november 2013


Hallo,


Elke keer als ik de site bekijk zit ik te genieten van alles wat over de HVS geschreven wordt.

Het lijkt bijna wel een familie, al die bekenden waar je mee op school hebt gezeten en waar je mee hebt gewerkt.

Er schoten mij nog een  paar dingen te binnen die ik niet ben tegengekomen op de site of voor sommige mensen nog vraagteken is.


Joop van Brakel heeft het over een blonde leraar Havenleer waarvan hij de naam niet meer weet: Dat was van Gendt. Die man had borstharen die boven zijn boordje uitkwamen. (Collega van Limpens)


Verder een collega van Visser in het kabelgat was Lanser. Een wat strenge man. Hij reed op zo'n grote Heinkel scooter. Visser overigens heeft ook wel eens iemand die niet wilde roeien met zijn kop onder water gehouden.

Aarse heeft rond 1963 ook nog een collega gehad met de naam Rolaf (s) waarvan we ook AVO kregen.

Leraar van het leerlingstelsel: Soontjens. Verder had Reingoud een hekel aan rondslingerende smeedtangen. Als hij er een tegenkwam scheerde hij die onder de werkbanken door naar de smeedhoek.


Dat was uitkijken dat je die tang niet tegen je benen kreeg.


Ook ik heb genoten van de DVD.


Vriendelijke groeten,


Jaap Post


ex controleur Blaauwhoedenveem/Presto

ex administrateur, stuwplanmaker, voorman controle Quick Dispatch

ex medewerker produktieondersteuning, procesbestuurder, supervisor ECT

ex VUT


Red.: Fijn dat je van de Dvd’s “150 jaar Havenarbeid” zo hebt genoten. Baas Aarse kwam inderdaad plots met een soort assistent op de proppen, maar hoe heette deze ook al weer. Weet iemand dat nog?

 

2013-15

november 2013


Beste Frits,


Dank voor wederom een zeer interessant stuk over de haven. Mooi dat het boek (privé-foto-archief Jan Backx) ook hier aan heeft kunnen bijdragen.


Heb zeer genoten van je film, (sorry had al eerder moeten mailen) had overigens niet verwacht dat ik zo veel in beeld zou zijn! Maar leuk dat ik een bijdrage heb kunnen doen.

De haven ligt ook mij nog steeds nauw aan het hart. Nogmaals hulde voor dit project.


Met haven groet,

Gijs Pleyte                   (pleegzoon Dr. Backx - red.)


Red.: Als je interessante mededeling doet kom je natuurlijk veel in beeld. En dat was bij jou het geval Gijs. Velen zullen aan je lippen hebben gehangen bij het zien van de Dvd.

 

2013-14

november 2013


Dag Allemaal,


Nog even een anekdote over leraar Groenendijk, (AVO-leraar aan de Havenvakschool in de jaren 50 en 60 - red).


Groenendijk had gevochten met een leerling en had daarbij een blauw oog opgelopen.

Toen wij daarna les van hem hadden en het leslokaal binnenkwamen zat hij achter zijn tafel met een zonnebril op.


Iemand zei:

"Zo meneer, lekker zonnetje vandaag hè". Die werd meteen de klas uitgestuurd.


Vriendelijke groeten,


Jaap Post


Red.: En wie was het die de klas werd uitgestuurd? En nog beter, wie bezorgde hem een blauw oog. Wie weet het nog.

 

2013-12

november 2013


Geachte hvs-ers,


Bij toeval kwam ik jullie site tegen. Schitterend.

Ik begon in juni 1971 op 22 jarige leeftijd als leraar avo bij de hvs in de Waalhaven.

Onvergetelijk vond ik het kamp in Terhorne/Terherne. Een grote havensleepboot bracht een ponton met  alle boten daarop in een reis naar de Terkappelster Poelen. De periodenboeken heb ik nog altijd als kostbaar bezit bewaard.


Met vriendelijke groeten, Sincères salutations , Kind regards,

Gerard W van Dorp


Red.: Dag Gerard, Dank voor je aardige herinnering. Ja ik ben oud-leerling (1956-1962) en heb de gehele begintijd meegemaakt. Vandaar deze site die ik al sinds enkele jaren levendig houd. Probeer nog even een fotootje (portretje) van  je op te sturen ter herkenning van de jaren dat jij aan de HVS verbonden was, hoe lang eigenlijk? Ik vermoed kort, als ik je onderstaande verslag lees. Mag ook een plaatje van nu zijn. Oud-leerlingen vinden dat prachtig! Groet, Frits Bom


Beste Frits,


Leuk om je reactie te lezen, Begrijp ik dat jij een oud-leerling bent van de HVS?

Na het behalen van mijn kweekschool diploma kon ik in juni 1971 na een gesprek met de heer Téchiné Stakenburg op zijn deftige kantoor van de Scheepvaart Vereniging Zuid en een medische en psychologische keuring door een arts ergens in een gebouwtje waar een meneer van Zutphen  zetelde , beginnen als leraar. Maar mijn eerste werkzaamheden bestonden uit het meegaan als begeleider bij het Zomerkamp in Terherne.


In een bus reden de  leerlingen en een aantal leraren  naar Terherne. Daar was al kwartier gemaakt door een bootsman met een aantal mensen uit de haven.

Tenten waren opgezet op een eilandje in de Terkappelster Poelen en voor de wal lagen een directieboot uit de haven, verschillende roeisloepen etc. Het is een bijzondere week geworden , directieboot tijdens harde wind van lager wal helpen af slepen, tijdens een nachtelijke speurtocht een groepje kleumende en verslagen leerlingen in een roeiboot weer terugbrengen naar het kamp en het organiseren van roeiwedstrijden . Intensieve training leidde tot het winnen door onze sloep. De week werd afgesloten met een bezoek aan het Dolfinarium.

In augustus werd ik voor de leeuwen gegooid. 12 verschillende klassen en vakken die bij de jongens niet erg populair waren. Daar waren ze in een vorige schoolcarrière af hevig mee lastig gevallen. Individueel allemaal goeie jongens , maar als groep niet de makkelijkste categorie.

Ik had  als groentje met een paar klassen veel moeite. Ik werd gelukkig af en toe gecoacht door een sympathieke door de wol geverfde muziekdocent, maar na een jaartje heb ik toch gekozen voor een baan bij een lagere school, want ik wilde energie overhouden voor een avondstudie economie.

Terug kijkend vond ik het werken bij de hvs een prachtige ervaring:

-het onderwijs doormiddel van de perioden boeken aansluitend bij de interesse van de leerlingen, ik heb ze altijd bewaard.

-de start 's ochtends met koffie in de grote zaal ( dat kende ik helemaal niet) geserveerd door de SOV

-de werkplaatsen waar gesplitst werd en praktijkles werd gegeven.

-het laad- en los station aan de wallenkant

-het uitbetalen van de leerlingen met een loonzakje aan het einde van de week door de leraren

-de bezoekjes aan de Jan Backx, Pakhoed, de roeiers, Dirkzwager, etc

Kortom voor mij een nieuwe ,fascinerende en bruisende wereld. Af en toe kom ik nog in Rotterdam en zwerf ik altijd even langs de havens in het centrum.Met vriendelijke groeten, Sincères salutations , Kind regards,

Gerard W van Dorp

 

2013-17

november 2013


Hoi Frits,

Hoi Frits, het is alweer een poosje geleden sinds wij elkaar"gesproken" hebben. Ik"touch base" zo nu en dan en zie dat jij niet stil zit. Al ben ik er geen deel van over de jaren, het doet mij toch een enorm genoegen om te zien dat de HVS oprecht in ere wordt gehouden door de inspanning van een "ploegje uit de put" die een hardnekkig bestand hebben genomen om deze "FANTASTISCHE SCHOOL" een grote voet in historie te behouden.

Het is zo fijn om zo af en toe terug naar het verleden te gaan en leuke dromen hebben. Wat fijn dat we dat nog kunnen doen op onze leeftijd, ik zie dat we beiden een grote verjaardag op komst hebben volgend jaar. Maar voor nu wens ik jou en je familie veilig en prettige kerst van het zonnige zuiden.

Groetjes Dik van Straten en familie. Nelson 7010, Nieuw Zeeland.

Red.: Dank voor je reactie Dik. Je voelt precies aan wat er met deze site wordt bedoeld, en dat geldt voor jou aan de andere kant van de wereld natuurlijk in dubbel opzicht. En wat onze a.s. verjaardagen betreft: daar wilde ik nu net even niet aan herinnerd worden. Zullen we het verder geheim houden?

 

2013-11

november 2013


Goedendag,


Ik heb mijn naam nog niet tegen mogen komen in de lijst met (oud) leerlingen.

Mijn laatste jaar was rond 1984.


Met vriendelijke groet,


Edwin Otterspeer

Hoogvliet


Red.: Welkom in onze kring Edwin - je bent toegevoegd aan het namengerister

 

2013-10

november 2013


Willem Soomers

Ik heb 3 jaar in het leerlingstelsel gezeten vanaf 1959 tot en met 1962.

Hierbij wil ik me graag aanmelden.

De naam van Piet Schildkamp stond niet vermeld. Hij is overleden.


Met vriendelijke groeten


W.J. Soomers

Hellevoetsluis


Red.: Dank voor je bericht Willem, en voor velen zal het een schok zijn te vernemen dat ook Piet Schildkamp niet meer onder ons is.

 

2013-09

november 2013

RONDSCHRIJVEN AAN ALLE GEREGISTREERDEN (OUD-LEERLINGEN/DOCENTEN) OP DEZE SITE


Waarde Havenvrienden,


Graag aandacht voor twee onderwerpjes.


Allereerst: m.i.v. vandaag kun je op onze site  http://www.havenvakschool.com  iets heel bijzonders lezen. Namelijk de volledige versie van een fantastisch boekwerk over de havenarbeid uit het begin van de vorige eeuw, zoals dat in 1952 werd vervaardigd als jubileumgeschenk voor Dr. Jan Backx die toen als president-directeur 25 jaar verbonden was aan Thomsen’s Havenbedrijf.


Dit zeldzaam unieke en vooral komische document geeft een zeer bijzonder zicht op de wijze waarop bootwerkers toen met elkaar omgingen, en ook met hun bazen. Het zijn getuigenissen die eigenlijk nooit eerder werden gepubliceerd en nu voor alle liefhebbers van het havenvak een grote waarde vertegenwoordigen. Ga het bekijken en geniet ervan, het is gratis, en al decennia lang eigenlijk nergens meer te verkrijgen. Zie het als cadeautje voor de feestdagen.


Verder: ik wil hierbij iedereen bedanken die complimenten mijn richting heeft uitgestuurd over de DVD-box “150 jaar Havenarbeid” die zich in zo grote belangstelling mag verheugen. Het is technisch niet mogelijk om die honderden mensen uit onze kring die deze film van 4 uur hebben aangeschaft persoonlijk te bedanken voor hun interesse, omdat gewoon niet is na te gaan wie dat allemaal waren, dus dan maar via dit rondschrijven op deze manier. De 3 Dvd’s zijn intussen ook door diverse bedrijven aangeschaft om in een Kerstpakket te worden meegegeven.


Ik ben er erg gelukkig mee dat dit filmische document nu in menig huiskamer een plaatsje heeft gekregen, en dat er zo jubelend op werd gereageerd, vooral omdat het eigenlijk een video-project is waarin zoveel van de havenarbeid en arbeiders vanuit het verleden tot aan nu herkenbaar, amusant en informatief is vastgelegd. Nogmaals mijn dank voor al die positieve reacties. En ook nogmaals aan die tientallen oud-collega’s die erin zijn te zien en hun medewerking eraan verleenden.


Voor degenen die er nog geen kennis van namen, en het voor zichzelf of als cadeautje tijdens de feestdagen of voor iemand anders willen bestemmen, kan het best worden verwezen naar bol.com, te weten:


http://www.bol.com/nl/p/150-jaar-havenarbeid/9200000017902495/


waar het principe geldt – vandaag besteld, morgen in huis. Bij de boekhandel (bijv. Snoek op de Meent of de Mediamarkt) kan natuurlijk ook.


Maar vooral, neem kennis van dat heerlijke gratis schrijfsel met de titel “Bootwerkers” dat vanaf heden op onze site in extenso valt te bewonderen.


Hartelijke groet,


Frits Bom

 

2013-08

oktober 2013


Ik heb op de Jan Backx gezeten

van 1974 - 1978


T.J. Stoopman


Red.: Leuk om te vernemen, maar kun je daarover nog iets meer laten weten dan deze korte vermelding?

 

2013-07

juli 2013


Beste redactie,

Bij deze mijn aanmelding voor de lijst van oud leerlingen. Ik was leerling in de beginjaren 60. Vr. gr. Rens Versnel.

Red.: Welkom Rens, we hebben je gegevens aan ons register toegevoegd en we hopen dat je veel genoegen beleven zult aan deze site

 

2013-06

juni 2013


Ik ben op zoek naar informatie of mijn grootvader Dirk Dijksman die in het haven werk zat zo lang ik kan herinneren.

Kan nog ruiken als hij thuis kwam na het ontladen van huiden, dat rook niet plezierig

Ik dacht dat hij verbinding had met het oprichten van de haven vakschool.


Nick van der Dussen

Nanaimo Canada


Red.: Hier zal ongetwijfeld bij iemand wel een lampje gaan branden. Al;s wij wat horen geven we dat natuurlijk door.

 

2013-05

april 2013


Goedemiddag,


Mijn complimenten met jullie geweldige site.

Doet bij mij oude tijden weer herleven.

Van 1975 tot 1979 heb ik op de Prof Rutten mijn opleiding gevolgd en aansluitend het MBO op de Backx


Zou het op prijs stellen om op de hoogte te worden gehouden van eventuele activiteiten

Succes met de site

 

Best Regards,


Gerard Radder


Oil, Gas & Chemicals Services

Customer Service

 

2013-04

maart 2013


Hallo,


Na controle is gebleken dat ik niet op de lijst van oud leerlingen voorkom.

Mijn naam is Tom Lader (04-04-1958) en van 1973 (dagschool) t/m 1977 leerling geweest op de "Prof.Rutten"


Mvg, T.Lader

 

2013-03

maart 2013


Hoi, mijn naam staat er niet tussen dus hierbij meld ik me aan

Thomas franciscus gerardus Leliman


ik heb op de waalhaven gezeten


ik heb nog wat foto's en wat namen voor jullie archief maar ik wou dat gewoon even langs komen brengen als dat uit komt.


Red.: Dank voor je melding Thomas. Wij zijn zeer geinteresseerd in je foto’s. Beter is het om ze per mail toe te zenden. Hartelijke groet.


 

2013-01

januari 2013


IK BEN WAARSCHIJNLIJK DE EERSTE “’BUITENLANDER’ (IK KWAM EN KOM UIT DORDRECHT). DIE ZICH AANMELDE VOOR DE HAVEN VAKSCHOOL AAN DE MAASHAVEN. IK DENK DAT WAS IN 1956.

IK ZOU GRAAG WILLEN  DAT IK OP DE HOOGTE WORDT GEHOUDEN VAN DE RECEPTIES (WAAR VAN IK NIET WIST DAT DIE  ER WAREN).

IK HEB O.A MET DE VOLGENDE PERSONEN OP DE SCHOOL GEZETEN:

Hans Bijl, ANDRE V.DIJK, KOOS FORMENOY, MASTENBROEK , HUIZINGA


MIJN  NAAM IS: G.EIKELBOOM

DORDRECHT


Red.: Tja, Dordrecht was toen voor ons “buitenland” omdat je woonlocatie wel heel ver afgelegen was van de Maashaven. Alle namen die je noemt kloppen; wij kennen ze allemaal. De “recepties” waren “reünies” - als deze weer gehouden worden dan stellen we je daar uiteraard van op de hoogte.

 

Technische problemen zijn er de oorzaak van dat een deel van de post uit 2013 verloren is gegaan. Gelukkig niet de namen en adressen van degenen die een bericht verstuurden, maar wel de inhoud van de e-mails.

Mocht een van de verdwenen berichten op jou van toepassing zijn en nog actualteitswaarde hebben, stuur de melding alsnog op.


Hartelijk dank, en excuses daarvoor.


Redactie

2013-18

november 2013

Beste Frits

Ik zit net te lezen over een standbeeld voor havenwerkers, ik wil je er

op wijzen dat op Katendrecht een standbeeld staat waar elk jaar een

herdenking is voor verongelukte haven werkers die ons ontvallen zijn en

die door hun ongeluk niet meer kunnen werken.


De vakbond afdeling havens neem hierin elk jaar het voortouw , Niek Stam

al jaren onze man in de Bulk sector speel hierin een heel grote rol en

kun je er meer over vertellen dan ik.


met vriendelijke groet Arie Meijer


Red.: Beste Arie, dank voor de tip. Het probleem is een beetje dat dit beeld louter handelt over veiligheid en ongevallen, terwijl ik meer de "havenarbeid als vak" en de betekenis van de havenarbeider voor het welvaren van Rotterdam daarin voor ogen had. En dan een gedenkteken op een zeer prominente plaats. Het is maar een nuance verschil. Laten we even afwachten of er meer reacties komen.

Niettemin, ik stel je informatie zeer op prijs. Hartelijke groet, Frits Bom

 

2013-19

november 2013


Goedemiddag,


Ik ben oud leerling van de Haven en Vervoerschool Jan Backx – 1972-1975 (leerlingstelsel).


Mijn naam is Cora Huijer e.v. Agterdenbosch.


Graag zie ik informatie mbt de Jan Backx oud leerlingen tegemoet.


Hartelijk dank en

Vriendelijke groet


Cora Agterdenbosch Huijer


Red.: Dag Cora.  Dank voor je aanmelding want nog te weinig Oud-leerlingen van de Jan Backx lieten van zich horen. Misschien ken je nog oude vrienden uit die tijd die ook thuis horen in ons register waarop jij m.i.v. vandaag ook een plaatsje hebt gekregen. Graag meer informatie daarover. Als je het goed vindt hebben we je op de naam “Huijer” in de namenlijst opgenomen omdat dit waarschijnlijk de meisjesnaam is die door anderen sneller zal worden herkend.

 

2013-20

november 2013Goedendag,


Ik zie mijn naam staan bij de oud leerlingen van de haven en vervoerschool.


Er staat R. Dane. Mijn voornaam is Rob.

Mijn broer Deli Dane heeft ook op de school gezeten, samen met veel oud leerlingen, waarvan er veel bij de EMO werken op de Maasvlakte, waar ik zelf ook werkzaam ben.


Echter mijn broer is op 38 jarige leeftijd ziek geworden, en op 40 jarige leeftijd overleden aan de spierziekte ALS.

Ook hij was werkzaam in de haven , als monsteraar/ijkmeester.


Leuk om dit allemaal terug te zien en lezen op de site.


Vr Gr. Rob Dane


Red.: Beste Rob. Hel tragisch van je broer. Velen zullen ervan schrikken ook al is het al weer een poosje geleden. Het is ons bekend dat veel EMO-medewerkers vroeger op de Havenvakschool hebben gezeten, maar lang nog niet allemaal hebben ze zich bij ons aangemeld. Spoor ze aan zodat ze net doen als jij, even een korte email verzenden. En misschien kunnen we in het vervolg daarop onze verhalenreeks over “die school van vroeger” of “ het vak van vroeger” nog verder uitbreiden.

 

2013-21

december 2013Alle vrienden bekenden, aanverwanten en oude schoolmaten, dienstplichtigen en vrijwillig nadienenden :


Ik wens jullie allemaal een fijne kerstdagen en een gezond 2014.


Het is te veel voor mij al deze kaarten te schrijven al zou ik het willen het gaat even niet.


Met een stokje typen lukt het net wel


Volgende keer beter


groetjes


Coos van Langeveld

 

2013-22

30 december 2013

(zie ook: 2013-24)


Dag Frits,


Ik heet Jan Stuijt en dacht jou een mailtje te sturen.


Ik ben geboren 1948 in Rotterdam ( Hillevliet ) Ik heb 2 broers en een zus. Vader Jan Stuijt is van Sjaarloos waar zijn vader Arie Stuijt een bakkerij had. Mijn moeder is Jannetje ( Jannie) Schouten van Smitshoek.

Mijn oudste broer Arie stuurde mij onlangs een boekje genaamd "Frits Bom De Havenman " wat ik op het moment aan het lezen ben.


Ik woon al vanaf 1978 in Niew Zeeland en heb als kind en jonge man in Zuid Afrika gewoond , waar ik mijn vrouw heb ontm
oet. Mijn vrouw is Engelse van "Dudley" in " The West Midlands "

Ik ben nu 65 en heb bij elkaar ongeveer 20 jaar in Nederland gewoont en spreek het meest Engels en toen wij in Zuid Afrika woonde ook Afrikaans. Ik doe mijn best wat de taal en spelling betreft.


De familie Stuijt ging in 1953 naar Zuid Afrika maar vanwege de rug van onze vader moesten wij allen weer terug naar Nederland ( dat was een presentje van een duitse kolf in mijn vaders rug). Pa ging eerst per boot want hij moest naar het ziekenhuis.Wij kwamen later! Mijn zus en ik nog geprobeerd als verstekeling naar Nederland te gaan (vanuit Kaapstad) maar wij werden gesnapt en van de boot af gezet in walvisbaai. Mijn broer Leo probeerde het ook op allen maar werd ook gesnapt.


Kortom , wij kwamen weer in Nederland terug na een hoop avonturen. Ik ben de jongste van de familie en vond de school heel moelijk wat taal betrof.


Toen ik 12 was ging ik naar de "Christiaan Huygens schooll" ( na een toelatings examen) Ik moest horlogemaker worden. Ik zat in de klas met jongens die 16-17 waren en al een MTS achter de rug hadden.


Ik ging na net over een jaartje van die school af en naar de Havenvakschool. Ik vond dat prachtig en een stuk gemakkelijker dan een UTS.

Ik werd uiteindelijk controleur en ging voor Muller- Progress aan het werk. Iedere dag op de Havenvakschool en in de haven was een hoop pret.


Uiteindelijk was mijn hart niet zo meer in de haven en ik wilde weer naar Zuid-Afrika en werd toen omgeschoold tot gereedschapmaker" want dan kan je overal in de wereld te werk" en was niet zo ver van horlogemaker.


Ik kan je nog een hele hoop verhaaltjes vertellen maar jouw boek maakte iets in mij wakker. Ik zal er nou een punt aan zuigen.


Groeten van een Rotterdammer en een gezond nieuw jaar.


Jan  Stuijt


Red.: Beste Jan, wat ongelooflijk leuk leuk en verrassend op deze manier van je te horen. Deze site bestaat nu bijna 5 jaar en nog steeds komen er nieuwe berichten van oud-gedienden uit alle werelddelen, maar jij geeft toch wel een heel interessante levensloop weer. En zo leren wij weer dat je van Havenvakschool-maatje ook succesvol  “gereedschapmaker” in Zuid Afrika kunt worden hoewel je email-adres duidt op een verblijf in Nieuw Zeeland. Dat moet je nog ophelderen. Het is nog niet helemaal duidelijk in welk jaar precies je leerling van de HVS werd (ca. 1961?), en aansluitend bij Muller-Progress ging werken, maar er zullen in onze kring zeker nog oud-collega’s zijn die jouw aanwezigheid hier herinneren.

Ik heb je kleine taalverbasteringen hierboven bewust niet gecorrigeerd juist vanwege mijn bewondering dat je het Nederlands zo goed hebt vastgehouden.

Heb je trouwens nog andere foto’s en meer uit die tijd? Stuur ze op - dat zal de herkenbaarheid naar anderen vergroten.

Dank voor je melding uit het verre oord - fijn dat je vanaf nu digitaal weer bij ons bent.

 

               

2013-23

30 december 2013


   Hierbij wil ik laten weten dat mijn man Fred Teunisse in februari jl. is overleden.


   Hoogachtend,


   Mevr Teunisse

 

2013-24

31 december 2013

(dit is een aanvulling op bericht  2013-22)Beste Frits


Ik heb nog wat photo's gevonden van mijn tijd op de HVS Ik denk dat dit omstreeks 1965 is geweest. Ik weet dat ik er nog meer heb want er is er een bij van een klein riviertje waar wij in ons"nakie" in sprongen,het was ijs koud.

(weet je wel! "het is de knijp"!!)

Wij hadden in dat hotel een water geveght gehouden waar Mr van der Wiele heel kwaad op was.

(stelletje tuig waren wij hoor)


Photo no 1 vlnr=Aad Kouters,Daaf Flipse en ?

Photo no 2 vlnr=Aad Kouters,Daaf Flipse, Theo Diemers(?) en ?

Photo no 3 vlnr= ? -Aad Kouters,Jan Stuijt,?-?-Theo Diemers(?) en ?

Photo no 4 vlnr=? - Aad Kouters,Jan Stuijt en ?

Op photo no 4 rechts bodem is een knaap waar ik mee naar de Outward bound School was geweest ( Renesse)

Ik hoop dat deze photo's iets oplevert.Ik hoop dat ik er nog wat zal vinden.


Groeten


Jan  Stuijt


Red.: Beste Jan, dank voor je aanvullende bericht. Het is een beetje gissen met al die vraagtekens, maar als er Oud-leerlingen zijn die enige orde kunnen scheppen in deze informatie door met de ontbrekende namen te komen, zullen we het zeker op deze plaats corrigeren.Photo no 1 vlnr=Aad Kouters,Daaf Flipse en

Maarten Hesseling

Photo no 2 vlnr=Aad Kouters, Daaf Flipse,

Theo Diemers(?) en Maarten Hesseling

Photo no 3 vlnr= ? -Aad Kouters,Jan Stuijt,?-?-

Theo Diemers(?) en ?

Op photo no 4 rechts bodem is een knaap waar

ik mee naar de Outward bound School was

geweest ( Renesse)

 

2013-02

februari 2013


Hallo,

Allereerst een compliment voor de site en de uitgebreide informatie over een stuk onuitwisbare Rotterdamse geschiedenis. Op de lijst van oud HVSers ontbreekt echter mijn naam. 

Mijn HVS-geschiedenis:  "Vanaf 10-1974 was ik gymdocent op de Waalhaven.

Na ongeveer 20 jaar ben ik overgestapt naar het contractonderwijs van de rechtsopvolger STC.

Uit dienst getreden (pré-pensioen) ben ik in 2009 bij STC bv  als unit manager contractonderwijs. 


René Scholtens

Haren - Duitsland


Red.: Het komt niet vaak meer voor dat ex-docenten zich nog melden op deze site; vandaar dat wij extra belang hechten aan berichten zoals deze. Ongetwijfeld zullen veel oud-leerlingen van de Havenvakschool je nog herinneren René, en misschien horen daar ook nog wel leuke anekdotes bij die we graag op onze site een plaatsje geven.