DE BESTE HAVENVAKSCHOOL TER WERELD

 


IN- EN UITGAANDE POST

VOOR- EN VAN IEDEREEN DIE BETROKKENHEID HEEFT

MET DE HAVENVAKSCHOOL

Heel veel oud-leerlingen en ook docenten hebben elkaar nog wat te zeggen.

Misschien zoeken ze elkaar. Maar ook kunnen zij in deze site mogelijkheden zien om vriendschappen van vroeger te hernieuwen of ervaringen en hoogte-, en dieptepunten van toen nog eens uit te wisselen. Dat kan op deze plaats. Maak er gebruik van, want van de grote reünies die wij nu achter de rug hebben kan worden geleerd dat er een grote behoefte was aan oproepjes of gewone mededelingen van oud-HVS-ers.

 

Jullie kunnen je ook in lopende discussies mengen of laten weten of de reünies die nu gehouden zijn een meer traditioneel karakter moet krijgen (dus bijvoorbeeld elk jaar zoiets).


Deze pagina staat dus open voor alle oud-gedienden of betrokkenen bij de Havenvakschool van destijds. Je hoeft nergens lid van te zijn, het kost ook geen geld, slechts je participatie met geweldige herinneringen aan een Havenvakschool-verleden is voldoende.


Wil je de post van een ander jaar inzien, ga dan naar het slot van deze pagina voor een keuzemenu. LET OP: ALS JE WILT REAGEREN OP EEN VAN DE ONDERSTAANDE BERICHTJES,

VERMELD DAN ALTIJD HET NUMMER DAT ER BOVEN STAAT.

ANDERS WORDT HET EEN ZOOTJE EN VINDEN JIJ OF ANDEREN NOOIT MEER IETS TERUG.CONTACT / E-MAILPOST 2016

2016-01


vrijdag 29 januari 2016


Geachte Heer Vennix,


Ik heb genoten van de mooie verhalen van vroeger in uw boek “Het Oude Stukgoed”.

Het klinkt nu dat ik erg oud ben maar de laatste jaren is er enorm veel veranderd in en om de haven van Rotterdam.

In het hoofdstuk Havenkroegen heb ik helaas een vergissing aangetroffen, n.l. U schrijf op de Parkkade staat cafe de Ballentent en een stukje verder op de Westerkade hoek Zeemansstraat 

staat cafe Westerkade.

Dit is een vergissing want dit was cafe Maastunnel tot 1998 toen is het Restaurant Zeezout geworden.


Misschien kunt u deze vergissing nog herstellen.


Vriendelijke groet,


Alex Rietveld. 

 

2016-02


maandag 8 februari 2016


Hallo,


Mijn naam is Rens Versnel,

Ik wil voor zover nog mogelijk nog reageren op een bericht uit 2013 van Jaap Post. Ik heb bij hem in de klas gezeten en het Leerlingstelsel doorlopen. (ik ken geen andere persoon met deze naam).


We maakten deel uit van de eerste ploeg bij T.H.B. aan de Maashaven.


Onder leiding van Ben van Tienoven en bootsman Bram Oliemans.

Graag zou ik in contact komen met Jaap.


Hartelijke groet ,

Rens Versnel - Laag Soeren.Red.: Beste Rens, bekende namen dus er is best kans dat je hier wat op hoort. Probeer het ook zelf eens op: jaappost@zeelandnet.nl

 

          2016-03b


woensdag 9 maart 2016


Beste Frits Bom,


N.a.v. mijn ingezonden filmpje over Fred Kaps op bezoek aan de Havenvakschool: Ik ben inderdaad familie van Simon (Siem) van Dreunen, het is n.l. een neef van mij.

Ik begon, later als Siem, mijn opleiding op de Prof. Rutten in 1963.

Op het stukje film ben ik overigens ook te zien al zijn de beelden kort en van mindere kwaliteit.

Ik kon mij die opname met Fred Kaps nog goed herinneren maar nooit kon ik er iets van terug vinden

totdat google de oplossing bracht.


Vriendelijke Groeten,


Karel van Dreunen


ps:  Ik heb nog wat digitale foto's van kamp Echten Drente, zomer Ardennenkamp en winter Ferme Libert (datum? tussen 1963 en 1968),  als u interesse hebt in deze foto's kan ik ze per email aan u sturen.Red.: Karel, hartelijk dank nogmaals voor je tip over de film van Fred Kaps. En wat die andere foto’s betreft - wij zien ze gaarne tegemoet. Bedankt.

 

          2016-04   -     In vervolg op 2016-03 


woensdag 9 maart 2016


Beste Frits,


Zoals beloofd (zie 2016-03) hierbij wat foto's van Ferme Libert (Havenvakschool)

Zie Bijlagen. Ik hoop dat ze in orde zijn voor publicatie op de HVS site.


Groeten, Karel van Dreunen.


Red.:  Karel, het is een hele serie geworden, daarvoor dank. En nu graag de ondertitels waarvan tenmionste de namen van degenen die te zien zijn. Wie stuurt ze op? Ferme Libert, Malmedy, Ardennen (periode tussen 1963-1968).

 

          2016-05


woensdag 9 maart 2016


Goedemorgen,


Wat leuk om alle verhalen over de havenvakschool te lezen !

Het haalt weer het 1 en ander aan herinneringen boven....

In het 3e jaar van de dagschool ben ik destijds aan boord gekomen, na eerst de Spinazie Academie te hebben gedaan. Daarna gelijk het 2-jarig leerlingstelsel in gegaan. Directeur destijds was de heer Vreeswijk en de onder directeur de heer Duindam.


Het was geweldig om, vooral nadat het gestormd had, naar school te gaan. Je moest dan eerst alle stoelen en tafels, die allen door elkaar en meestal aan een kant stonden op de plaats terug zetten.

Dan had je ook nog de introductiedagen, welke in Renesse gehouden werden in slot Moermond. Feesten en partijen natuurlijk ! Ook ben ik, samen met een groepje leerlingen, naar York geweest met de Koningin Beatrix. Toen ben ik erachter gekomen wat zeeziekte betekende.......


De zeilweek op de Kagerplassen was ook helemaal geweldig. Behalve leren zeilen, leerde je daar ook hoe je het beste over een slootje kon springen, Althans als je daar uberhaupt over heen kwam. Natuurlijk belande ondergetekende, met een paar lotgenoten in een ontzettend smerige sloot, zodat we midden op de Kagerplassen uit de boot gegooid werden om schoon te kunnen spoelen ! Het mopperen was het leukste van de hele dag, daar we altijd een patatje oorlog bij Schot (patatzaak) gingen halen.


Ik heb alleen maar fijne herinneringen aan deze school, zeker ook aan de docenten zoals de heren de Waal en Eggermont om er maar een paar te noemen. Het was in die tijd best wel hard werken, zeker in het leerlingstelsel. Op Dinsdagavond naar school, terwijl je de hele dag stage had gelopen bij een havenbedrijf en op Donderdag de hele dag naar school. Ondanks dat, heb ik de leukste en gezelligste schooltijd, daar doorgebracht.


Dat brengt mij gelijk bij een vraag. Destijds werd er pensioen afgedragen aan Scheepvaart Vereniging Zuid. We kregen een kleine vergoeding als je stage ging lopen en daar betaalde je dan ook pensioenpremie over. Nu zou ik graag willen weten of de SVZ nog steeds bestaat of dat deze in een ander bedrijf is overgegaan. Kunt u mij daar verder mee helpen?


Ik hoor graag van u.


Met vriendelijke groet


Jo-Anne (ans) Walda 
Red.: Beste Ans. De Scheepvaart Vereniging Zuid is in de loop der jaren getransformeerd tot de werkgeversorganisatie Deltalinqs. Of er nog rechten zijn te ontlenen aan stageplaatsen van destijds kan in eerste aanleg het best aan de organisatie zelf worden voorgelegd. Dit is het adres:


DELTALINQS

Waalhaven Zuidzijde 19,

3089 JH Rotterdam
Telefoon:010 402 0399


Bedankt ook voor je verslag. En het kan toch haast niet waar zijn dat je aan zulke leuke herinneringen geen foto’s hebt bewaard. Ik zou zeggen - keer het naaimandje om en stuur ze op.


 

          2016-06


woensdag 9 maart 2016


Beste Frits Bom,


Hierbij foto's Ardennenkamp (1963-1968)

Ik stuur ze met meerdere emails omdat alles tegelijk problemen geeft.


Groeten, Karel van DreunenRed.: Beste Karel, het komt zelden voor dat ik oud-mede-leerlingen van de HVS verzoek enigszins op de rem te trappen bij verzenden van foto’s. Maar bij jou doe ik dat nu wel. Hetgeen je per mail aan plaatjes toezendt over o.a. de Ardennenkampen van destijds is veelbelovend groot. Maar...en dat heeft alles te maken met de datering en de apparatuur van het begin van de jaren zestig: de meesten kunnen hier toch niet worden opgenomen vanwege de erbarmelijke kwaliteit. Heel veel personen of situaties zijn volstrekt niet meer herkenbaar dus dat zou nutteloos zijn.

Een paar nemen wij echter wel met graagte over.


Niettemin, heel hartelijk bedankt voor je inspanningen.

 

          2016-07


Donderdag 10 maart 2016


Beste Frits,


Zoals in mijn eerdere beloofd hierbij nog wat foto's van Kamp Amerongen of Kamp Echten?

Deze keer zijn het niet zoveel en mochten hier ook foto's bij zijn die niet goed zijn voor de site kunt u ze gewoon "deleten".


Vriendelijke Groeten,


Karel van Dreunen
Red.: Wederom bedankt Karel.


 

          2016-08


dinsdag 22 maart 2016


Goedendag,


Voor Omroep Zeeland ben ik op zoek naar mensen die vanuit de Havenvakschool op de Outward Boundschool in Renesse hebben gezeten. Op uw website zag ik een reactie: "Fietsen naar Amerongen en de Oudward Boundschool in Renesse". En ik vroeg mij af of ik via u in contact met die persoon of anderen kan komen?

De Outward Bound Nederland is namelijk terug van weggeweest. De organisatie is er weer in Nederland en wel in Zeeland. Om vooruit te blikken is het ook altijd goed om terug te kijken, vandaar dat wij op zoek zijn naar mensen die naar die school zijn gestuurd om te horen wat hun ervaringen zijn.


Ik begrijp dat u ook betrokken was bij de organisatie van 60 jaar havenvakschool? Omdat we op redelijk korte termijn interviews willen houden voor radio en tv, ben ik op zoek naar namen.

Zou u wellicht met ons willen terugblikken op uw tijd bij Outward Bound?

Een oproep via uw website kan wellicht daarnaast iets opleveren.


Alvast dank. Coen Theuwis


Red.: Beste Coen. Door je oproep op deze plek te plaatsen is er een kans dat Oud-leerlingen zich melden. Zij kunnen zich per e-mail tot ons wenden en dan sturen wij dat aan je door. Veel succes met de programma’s.

 

          2016-03a


dinsdag 22 maart 2016


Geachte heer,


Hierbij een youtube film link waar in het laatste stukje van de film de Rotterdamse haven en het oefenschip van de Havenvakschool te zien is met leerlingen en Fred Kaps de Goochelaar (1963)


https://www.youtube.com/watch?v=tSmV5StgUDw

Groeten, Karel S. van Dreunen (oud leerling  HVS prof.Rutten)


Red.: Hartelijk dank Karel voor deze unieke verwijzing naar een filmpje met de vermaarde goochelaar Fred Kaps (meermalen wereldkampioen) die in 1963 met de camera de Havenvakschool bezocht. Zeldzaam materiaal. Filmpje duurt wat lang voordat Kaps het schip aan doet, dus kijkers kunnen rustig wat doorspoelen naar het slot. Weer een moment uit de HVS-geschiedenis dat pas nu na 53 jaar tot leven en tot ons komt.


 

          2016-09 (deze mail is een reactie op de vorige nr. 2016-08)


donderdag 14 april 2016


Geachte Coen Theuwis,


Naar aanleiding van de oproep wie op Outward bound school gezeten heeft: ik hoorde bij de eerste lichting in 1961 in Renesse op het kasteel moermond.


Ik heb daar een leuke maar harde tijd van 26 dagen doorgemaakt. Daar heb ik soms nog profijt van.

Het was om 06.00 opstaan en begonnen met hardlopen, vanaf de eerste dag met 500 mtr. dat was na 26dagen 2500mtr. Of het nou goed of slecht weer was gewoon gaan met die banaan.


Het hele verhaal draaide op het oplossen van probleempjes maar dan in groepsverband. Gezamenlijk een oplossing zoeken.


Een gebeurtenis: een lange weg van 5 km aan het begin van die weg je eten zoeken maar niet nuttigen, aan het einde staat dat de instructeur en vraagt, heb je het eten gevonden? Ik antwoorden met Ja. Geef maar hier en gaat terug om een nieuwe te halen. God hoorde mij brommen dat kan je wel voorstellen.


Maar al met al het was een leuke ervaring. Van de 40 jonge mensen waren er nog 30 over.

Het roken was niet toe gestaan, en van het terrein afgaan mocht ook niet.


Ik hoop dat deze bijdrage nog iets voor je kan betekenen.


Mijn e-mail : wmack@kabelfoon.nl


Mvg. W.L.Mackay


Ps. mijn havenvakschool tijd was 1958-1963

 

          2016-10


donderdag 14 april 2016


Beste Redactie,


Van 1969 tot 1971 heb ik deelgenomen aan een project, waarbij jongens uit diverse provincies, ik uit Friesland, intern op de Jan Backx werden gehuisvest. We liepen dan vier dagen stage in diverse ‘soorten’ havenbedrijven en één dag en een avond gingen we naar school, de weekenden gingen we dan meestal naar huis.


Ik weet nog dat er in 1970 een tweede lichting kwam, maar of dat de laatste alweer was?

Vervolgens moest ik in militaire dienst, lichting 71/6 en ben ik pas in 1973 teruggekomen naar Rotterdam, waar ik nog  voor Rutges BV heb gewerkt.


Ondanks hier en daar zoeken, kan ik hier niets over terugvinden in de geschiedenis van De Havenvakschool over de Jan Backx.

Bestaat er ergens documentatie en/of foto’s  over die tijd ?


Ik heb intussen wel de boeken: Het oude Stukgoed en de Havenman via BOL.COM besteld.

Bootwerkers en Geschiedenis Havenarbeid kwam ik nergens meer tegen, maar misschien lukt dat via u ?


Graag hoor ik  van u, bij voorbaat dank en met vriendelijke groet,


Harold HesselinkRed.: Beste Harold. Eigenlijk schiet je een schot in de roos. Want ook wij hebben ons al zo vaak afgevraagd waarom er over die gehele periode van de Jan Backx aan de Parkkade zo weinig is overgeleverd. Er bestaat weliswaar een gedateerde film, en wat foto’s waarvan de meesten ook op deze site zijn terug te vinden. Maar anders dan wat verhalen over de herkomst van het schip, de omdoping in de nieuwe naam Jan Backx en de teloorgang (naar de schroot) is er weinig terug te vinden. Dit, terwijl er in de enkele jaren dat de boot in de Parkhaven drijvend werd gehouden, toch zoveel leerlingen er werden opgeleid.


Misschien komt dat wel, en het hoge woord moet er maar eens uit, dat de Jan Backx als extra Havenvakschool eigenlijk een complete mislukking is geweest qua financiering en lange termijnvisie c.q. aanpak hoe ermee om te gaan.

Wie zou daar eens een goed verhaal over kunnen schrijven.


En wat de gewone Havenvakscholen betreft (Maashaven en Waalhaven) daarvan vind je nergens zoveel terug als op deze site.


 

          2016-12


          Maandag 1 augustus 2016Hallo,


Heel toevallig kwam ik op jullie site terecht, wat prachtig al die oude foto's.

Zelf heb ik op de Havenvakschool aan de Waalhaven gezeten van 1963 t/m 1967 inclusief leerlingstelsel

en voor het certificaat controleur.


De ontbrekende naam bij bericht 2013-24 dat ben ik "Maarten Hesseling "

degene met de bril rechts op de foto.


Inderdaad we hebben daar een water gevecht gehouden, waar onze leraren niet

blij mee waren.

Ik zal eens gaan zoeken naar oude foto's, want die moeten er nog wel zijn


Mvg


Maarten Hesseling

Red.: En daar houden we je aan Maarten. Stuur de foto’s maar op als je ze vindt. Tegenwoordig lijkt het allemaal zo eenvoudig om honderden foto’s te bezitten. Maar in die tijd toen we nog nooit van digitale foto’s en plaatjes hadden gehoord waren opnames van werk of school toch eigenlijk een zeldzaamheid. Daarom zijn we er ook zo trots op dat op deze site dankzij de inbreng van zeer velen wij duizenden foto’s hebben kunnen verzamelen.

Wat voor jou geldt, geldt eigenlijk voor elke oud-leerling - kijk nog eens in oude schoenendozen, mappen, kasten en vermolmde vlieringen. Allen op zoek naar de laatste foto’s die er nog resten en nu dreigen verloren te gaan.

Bedankt.

 

          2016-11


      Maandag 1 augustus 2016Hallo,


Ik heb met de havenvakschool de Nijmeegse 4 daagse gelopen, heb mijn kruisje nog, maar weet niet meer welk jaar en de afstand, volgens mij moet het in de jaren 60 , 61 of 62 geweest zijn.


Ik weet nog wel dat we gehuisvest zijn op diverse oude mijnenvegers die naar Nijmegen gesleept zijn , ik heb nog wel mijn kruisje,


ik zat toentertijd in het leerlingenstelsel.

Ik heb 1 jaar op de Maashaven op school gezeten, op het terrein van Thomsen, en ben na 1 jaar  verhuisd naar de nieuwe school aan de Waalhaven.

Mijn naam is Dirk Everse en ik ben van 04-08-1944.Red.: We praten dus over een evenement dat zich ruim 45 jaar geleden heeft voltrokken. Maar in welk jaar jij precies aan de Vierdaagse deelnam is ook voor ons niet meer te achterhalen. Wie weet kunnen meelopers van destijds hier nog iets over zeggen. Dan horen we dat graag.

 

          2016-13


          Maandag 19 september 2016Hallo,


Ik ontvang helemaal niets meer.

Naam : Dirk Everse.

Geb : 04-08-1944.

Havenvakschooltijd : 1957 - 1962.


Gr Dik Everse


Red.: Beste Dik,

Als je bedoelt dat je al langere tijd niet meer van initiatieven vanuit deze site verneemt heb je gelijk. Het lijkt erop alsof oud-leerlingen dan wel betrokkenen van de vroegere Havenvakschool weliswaar zeer geïnteresseerd blijven in reünies (klein of groter) maar dat er geen lust meer schijnt te zijn daar zelf een paar handen voor uit de mouwen te steken. Ik heb daar al eerder op gewezen. Op zich is dat niet zo verwonderlijk: velen worden ouder en missen daardoor de energie ervoor. Het is een verschijnsel dat de samenleving breed treft.

Dat neemt niet weg dat wij ons natuurlijk niet hebben afgesloten van mensen met ideeën die concreet kunnen worden gemaakt. Laat maar horen.

Een negatieve trend is ook dat de enorme afstand tussen het havenwerk van vroeger en nu maar blijft groeien. Voor velen is er nog zeer weinig over van de werkomstandigheden en technieken van destijds, en dat betekent dat het slechts nog verblijven in nostalgische herinneringen voor velen voldoende is.

Je ziet het ook aan de laatste havendagen, de ontmanteling van het Havenmuseum, de desinteresse hiervoor bij het Scheepvaart & Transportcollege, wij moeten eraan wennen, maar doen dat niet, dat het tijdperk van het traditionele havenwerk voorgoed is afgesloten.

De vraag is of dat echt erg is.


Frits Bom

 

          2016-14


      Maandag 19 september 2016Hallo,

 

Mijn vader Piet Duijndam, oud-leraar op de Jan Backx , is op 19 maart 2011 overleden.

Hij benadrukte altijd dat HVS niet voor haven vakschool stond maar voor haven en vervoerschool

 

Met groet,


Marjet DuijndamRed.: Beste mevrouw Duijndam,

Hoewel het overlijden van uw vader zich alweer wat jaartjes geleden heeft voltrokken toch alsnog onze deelneming. Immers, wij, dus waarschijnlijk ook veel anderen van vroeger, wisten het niet. Dus uw melding is welkom.

Over de betekenis van HVS had uw vader zowel gelijk als ongelijk. De letters betekenen wel degelijk Havenvakschool (sinds 1953) maar veel later met de komst van andere Havenvakscholen zoals de Jan Backx en de Stakenburg werden ze aangeduid als Haven en Vervoerscholen ook al omdat het opleidings-assortiment belangrijk was uitgebreid.

En omdat uw vader werkzaam was op de Jan Backx waren er ook nog andere motieven om het opleidingsschip met de aanduiing “en vervoersschool” wat te doen onderscheiden van de traditionele Havenvakscholen aan de Waalhaven en de Maashave

 

          2016-15


      Woensdag 26 oktober 2016Goedendag,


Bij het opruimen van diverse schilderijen heb ik een Havendiploma van mijn vader gevonden.

Het is van De SHB Amsterdam.

Omdat ik op uw site niets kon vinden over Amsterdam ben ik benieuwd of er iets over terug te vinden is.


Alvast bedankt voor het antwoord.


Groet uit mooi Zwolle.


Bert GeuzenRed.: Beste Bert,

Wat bijzonder. Een soort Havenvakschooldiploma uit 1953 en uit Amsterdam en nog enkele maanden in 1953 voordat onze school aan de Maashaven in Rotterdam werd opgericht. Dit is echt een zeldzaam document omdat over de havenopleidingen in Amsterdam uit die tijd vrijwel niets is gepubliceerd of overgeleverd en al helemaal niet een diploma zoals dat van je vader. Je vraag is duidelijk maar voor een antwoord moeten we op deze plaats echt een beroep doen op personen die nog iets weten uit die tijd - onze expertise over havenopleidingen in Amsterdam is uiterst gering. We horen graag van anderen 

          2016-16


      Woensdag 26 oktober 2016Hallo,


Geweldig deze site ik zie vele bekende namen

Heeft onder Telgt en Boland vele plezierige jaren gehad. Heb bij de shirtje’s verbranding gestaan.

Mijn naam is Karta Miardjo

Mis nog vele namen uit mijn tijd.


Hoor graag


Kind regards,


Met vriendelijke groet,


Karta Miardjo

 


Red.: Beste Karta,

Een leuke geheimzinnige mail. Hoe zat dat met die verbranding van shirtjes? Over welk jaar heb je het? Het lijkt mij een anekdote die op deze site thuis hoort. En als je meldt vele namen te missen draai ik dat gegeven graag om. Welke zijn dat, dan kunnen we er hier melding van maken en wie weet wat voor nieuwe gegevens dat weer oplevert. Dus schroom niet om nog uitgebreid van je te laten horen. Jouw naam en e-mailadres is intussen aan onze zich nog steeds uitbreidende namenlijst toegevoegd.

 

          2016-17


      Dinsdag 15 november 2016Hallo Frits


Deze week kwam ik drie boeken tegen op marktplaats met periode boeken en wel;

9- 16  harde kaft bruin

17-24 groen - 25-32 blauw

Het zijn geen losse periode’s maar wel de periode’s  waar vroeger uit les werd gegeven; nu weet ik niet meer hoeveel het er waren vroeger.

Het zullen er ongetwijfeld ook wel meer zijn geweest  en ook wel vanaf 1-8.

Het zijn 3 boeken  met harde kaft, weet jij of er ook nog meer zijn geweest?? 

  

Als je er wat van weet hoor ik dat graag,


De vriendelijke groeten Izaak Huizinga


Red.: Beste Izaak. Het weet wat met die beroemde periodeboeken die de basis vormden voor het onderwijs aan de toenmalige Havenvakschool. Heel veel oud-leerlingen hebben er nog wel een paar. Zo had wijlen Arie Barbier nog een hele dikke set ervan. Maar nooit heeft iemand zich gemeld die ze allemaal heeft, of nog slechts 1 of 2 ontbrekende deeltjes. Het zijn trouwens hele informatieve en leuke geschiedenisboekjes van het havenwerk zoals het eens was. Dus meer iets voor het Maritiem/Havenmuseum.

De eerste periodeboeken werden in 1953 in recordtijd (enkele weken) geschreven omdat er voor de eerste lichting leerlingen toch ergens mee moest worden begonnen. Dus voor jongens van 13 en 14 jaar niet allemaal even begrijpelijk.

 

          2016-18


      Donderdag 22 december 2016Geachte (ex) collega,


Graag wil ik in de toekomst post ontvangen via e-mail van alles wat maar met de haven te maken heeft of had. Is deze mogelijk er? Mijn naam is Loek Kannegieter. Ben werkzaam geweest als controleur bij de firma de Beukelaar 1970-1990. Daarna Captain Walter Muller 1990-1998. Als laatste CWM Survey and Inspection 1998-2008. Nu al ruim 5 jaar met pensioen. Bij voorbaat alvast bedankt, (als het mogelijk is).


Met vriendelijke groet,


Loek Kannegieter

Oud BeijerlandRed.: Beste Loek. We hebben je met naam en adres toegevoegd aan de namenlijst van Oud-betrokkenen van de Havenvakschool. Het verzenden van post doen wij niet vaak - eigenlijk alleen als er evenementen zoals een reünie of ander Havenvakschoolnieuws in het verschiet liggen. Wat ons betreft is zoiets in het komende jaar te verwachten, maar zijn daarbij afhankelijk van initiatieven door oud-leerlingen die daar de mouwen voor willen opstropen. Op deze plaats kunnen ze steun krijgen in de communicatie naar de vroegere maten toe. Vandaar dat het belangrijk is dat ook jij je naam- en adresgegevens toezond. Bedankt daarvoor.